4 λόγοι να περπατήσετε περισσότερο στην άμμο φέτος το καλοκαίρι

perpatima-ammos
ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Αφήστε τις σαγιονάρες στην άκρη, ενυδατωθείτε, βάλτε αντιηλιακό και κάντε μεγάλες βόλτες στη βρεγμένη άμμο φέτος στις διακοπές. Εκτός από χαλαρωτικό και ρομαντικό, έχει και πολλά οφέλη.

Δυναμώνει τους μυς
Η άμμος παρέχει αντίσταση που δυναμώνει τις καμάρες, τους αστραγάλους και τους μυς των ποδιών σας. Το πόδι σας θα διανύει όλο το εύρος της κίνησής του και κάθε φορά που βυθίζεται στην άμμο, οι μύες σας πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να σας σπρώξουν ξανά προς τα πάνω και να σας μετακινήσουν προς τα εμπρός.

Καίει θερμίδες
Εκτός από τα μυϊκά οφέλη, η αντίσταση που προέρχεται από το περπάτημα στην άμμο θα κάψει περισσότερες θερμίδες. Σκεφτείτε ότι ένα συμβατικό μισάωρο περπάτημα καίει περίπου 170 θερμίδες, ενώ μισάωρο περπάτημα στην άμμο μπορεί να φτάσει τις 400. Σε συνδυασμό και με το κολύμπι, θα μπορέσετε να διατηρηθείτε στα κιλά σας, παρά τα ταβερνάκια και το αλκοόλ του καλοκαιριού.

Κάνει μασάζ στα πόδια
Περπατώντας ξυπόλητοι στην άμμο και κάνοντας διαλείμματα ενώ στέκεστε στο νερό, ουσιαστικά προσφέρετε στα πέλματά σας ένα δωρεάν μασάζ. Η κίνηση ενεργοποιεί τη φλεβική και λεμφική κυκλοφορία και η άμμος κάνει απολέπιση, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και χαρίζοντάς σας απαλά πόδια.

Χαλαρώνει
Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να περπατάτε κοντά στο νερό και να ακούτε τους ήχους της θάλασσας. Αφήστε τα παπούτσια πίσω, για να συμβολίσετε ότι αφήνετε πίσω και τις έγνοιες σας.

Extra tips

  • Κουνήστε τα χέρια σας καθώς περπατάτε για έξτρα κίνηση
  • Προτιμήστε το περπάτημα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγετε τον πολύ ήλιο
  • Βρείτε παρέα για περπάτημα, αν σας ενδιαφέρει να περπατάτε περισσότερο. Το να έχετε κάποιον μαζί σας αποτελεί κίνητρο.
  • Βάλτε οπωσδήποτε αντιηλιακό και πάρτε μαζί σας νερό και καπέλο. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν έχει συννεφιά, μπορείτε να πάθετε ηλιακό έγκαυμα.