Πώς θα βελτιώσουμε τα μαλλιά μας μετά τις διακοπές;

diakopes-mallia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Δεν φτάνει η επιστροφή στην Αθήνα μετά τις διακοπές που είναι πάντα βάρβαρη, έχουμε να διαχειριστούμε και τα άτονα και ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά που απέχουν πολύ από τα… beach hair που βλέπουμε στα περιοδικά. Τι κάνουμε, λοιπόν, για την επαναφορά τους;

Όταν είμαστε σε διακοπές, έχουμε την τάση να παραμελούμε λίγο τις ανάγκες των μαλλιών μας –και δικαιολογημένα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται και να ξηραίνονται, είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω της υγρασίας, είτε λόγω άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων. Αν επιστρέψατε και βλέπετε στον καθρέφτη θαμπά, ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, που σας προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη στεναχώρια για την επιστροφή σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε και τα μαλλιά -και τη διάθεσή σας.

 Αποφύγετε το styling με θερμαντικά εργαλεία
Πρώτα απ' όλα, δώστε ένα break στα μαλλιά σας. Οποιαδήποτε φθορά έχει προκύψει, έχει αφήσει τα μαλλιά σας εύθραυστα, οπότε η χρήση εργαλείων styling με θερμότητα μετά το ταξίδι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Επικεντρωθείτε στο να δώσετε ξανά ζωή στα θαμπά μαλλιά σας με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Προστατέψτε τα από τον ήλιο
Τα μαλλιά εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο κατά τη διάρκεια των διακοπών και όπως ξέρουμε, ο ήλιος στην Ελλάδα δεν αστειεύεται. Για να αποφύγετε την περαιτέρω καταστροφή τους, χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών με προστασία από τη θερμότητα και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αποτοξινώστε τα
Η έκθεση σε ρύπους όπως η σκόνη, ο καπνός και η άμμος κάνει τα μαλλιά σας πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, τη λιπαρότητα και το σπάσιμο, κάτι που ενδεχομένως να διαπιστώσετε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι από το ταξίδι σας. Για να το διορθώσετε το κακό, κάντε βαθύ καθαρισμό με το κατάλληλο deep cleansing σαμπουάν και χρησιμοποιήστε μια detox cleanser μάσκα μαλλιών που θα απομακρύνει τους ρύπους, χωρίς να στερήσει τα θρεπτικά συστατικά τους.

Εφαρμόστε έλαια, ορούς και θεραπείες μαλλιών
Τα έλαια μαλλιών, τα serum και οι θεραπείες δίνουν στα μαλλιά σας πρόσθετη υγρασία προκειμένου να καταπολεμηθεί η θαμπάδα και η ξηρότητα. Τα έλαια μαλλιών χρησιμοποιούνται συνήθως ως προϊόντα πριν από το λούσιμο και το styling, καθώς θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής σας με βιταμίνες και μέταλλα για πιο υγιή μαλλιά. Οι οροί είναι περισσότερο για τον έλεγχο του φριζαρίσματος για να σας αφήσουν πιο λείες τούφες. Τέλος, καλό είναι να συμβουλευτείτε ειδικό, για την κατάλληλη επαγγελματική θεραπεία για το δικό σας μαλλί.