Πώς θα βοηθήσουμε το δέρμα μας να επανέλθει μετά τις διακοπές

gunaika-derma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Το μαυρισμένο δέρμα των διακοπών σίγουρα μας χαρίζει πόντους γοητείας, ωστόσο το πιθανότερο είναι να έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από την ηλιακή ακτινοβολία, τη θάλασσα, την άμμο, τη διατροφή, το αλκοόλ… Ας το βοηθήσουμε, λοιπόν, να βρει την ισορροπία του με βασικούς κανόνες.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικό καθαριστικό
Επιλέξτε ένα ήπιο, ενυδατικό καθαριστικό που δεν θα απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη ή η αλόη βέρα.

Εφαρμόστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα
Σφραγίστε την υγρασία στο δέρμα σας, αναζητώντας μία κρέμα που να περιέχει κεραμίδια (ceramides), βούτυρο καριτέ ή υαλουρονικό οξύ.

 Βάλτε ενυδατικό ορό στη ρουτίνα σας
Προσθέστε έναν ενυδατικό ορό με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη ή το σκουαλένιο στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε τον πριν την ενυδατική σας κρέμα για να ενισχύσετε την ενυδάτωση.

Χρησιμοποιήστε ενυδατική μάσκα
Μία ή δυο φορές την εβδομάδα, μια ενυδατική μάσκα θα βοηθήσει το δέρμα σας να ενυδατωθεί και να λάμψει. Αναζητήστε μάσκες που περιέχουν αλόη βέρα, μέλι ή υαλουρονικό οξύ.

Κάντε απαλή απολέπιση
Επιλέξτε απολεπιστικά με γαλακτικό οξύ ή ένζυμα για πιο ενυδατική προσέγγιση και αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ήπια απολέπιση που θα βοηθήσει σημαντικά. Ο άργιλος, αφού στεγνώσει και τον τρίψετε επάνω στο δέρμα σας, είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα
Αποφύγετε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν αλκοόλ ή αρώματα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ξηρότητα. Επικεντρωθείτε σε προϊόντα που υποστηρίζουν τον φυσικό φραγμό του δέρματος.

Αυξήστε την υγρασία στον αέρα
Εάν βρίσκεστε σε ξηρό κλίμα ή σε περιβάλλον με κλιματισμό, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να προσθέσετε υγρασία στον αέρα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Εφαρμόστε αλόη βέρα
Το τζελ αλόης βέρα είναι εξαιρετικό για την καταπράυνση του δέρματος που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα ή ερεθισμούς και μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση της υγρασίας.

Τρώτε ενυδατικές τροφές και πίνετε πολύ νερό
Συμπεριλάβετε ενυδατικές τροφές στη διατροφή σας, όπως καρπούζι, αγγούρια, πορτοκάλια και πράσινα λαχανικά, για να ενισχύσετε την ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάτε, επίσης, να καταναλώνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, καθώς μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα σας. Προτιμήστε νερό, αφεψήματα βοτάνων ή νερό καρύδας.

Αποφύγετε τα καυτά ντους
Το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος, οδηγώντας σε περαιτέρω αφυδάτωση. Προτιμήστε χλιαρά ντους.

Συνεχίστε την προστασία
Ακόμα και μετά τις διακοπές σας, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό καθημερινά για να προστατεύσετε το δέρμα σας από περαιτέρω φθορά και αφυδάτωση.