Τι πρέπει να έχει το πρωινό σας με τη νέα σεζόν για να έχετε ενέργεια

poritz
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Το σωστό πρωινό μπορεί να σας δώσει ρυθμό και ενέργεια για πολλές ώρες, ώστε να φέρετε εις πέρας εύκολα τις υποχρεώσεις της ημέρας και της δουλειάς. Τι, όμως, πρέπει να περιλαμβάνει σύμφωνα με την ειδικό;

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όπως γνωρίζετε, αποτελεί το πρωινό και μάλιστα μία από τις πιο υγιεινές και γευστικές επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε για να ξεκινήσετε ευχάριστα την ημέρα σας, είναι το πόριτζ

 Το πόριτζ αποτελεί την ιδανική επιλογή για να σας εμπλουτίσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή του. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει νιφάδες βρόμης και γάλα ή νερό. Παρασκευάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προσφέρει κορεσμό για πολλές ώρες. Είναι το ιδανικό πρωινό για ισορροπημένη διατροφή, πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντάς το εξαιρετική ιδέα για εσάς που αναζητάτε ενέργεια.

Μια δροσερή εκδοχή του αποτελεί επίσης το γνωστό overnight oats. Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείτε μόνο μισό λεπτό να το προετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ, βάζοντας σε ένα βαζάκι γάλα, νιφάδες βρόμης και σπόρους chia και αποθηκεύοντας στο ψυγείο. Για έξτρα γεύση μπορείτε, ακόμη, κατά το σερβίρισμα να προσθέσετε μέλι, ξηρούς καρπούς και φρούτα της επιλογής σας.

Έτσι, λοιπόν, είτε επιλέγετε πόριτζ, είτε overnight oats, δεν φροντίζετε μόνο την υγεία σας αλλά απολαμβάνετε και πλούσια γεύση, κάνοντας το πρωινό σας πιο υγιεινό και νόστιμο από ποτέ.

Ερασμία Τέγου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Msc "Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία"
Απόφοιτη NUTRITION PROFESSIONAL IN PSYCHOLOGY της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
E-mail: erasmia.tegou @gmail.com