The Trap: μια παγίδα στο κέντρο της πόλης που δεν θες να αποφύγεις
Ποια είναι η «παγίδα» που μας έστησαν ο Γιάννης Σαμαράς, ο Δημήτρης Μπενάκης, ο Γιάννης Αλεξόπουλος, o Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Βασίλης Ρήγας;
φωτογραφίες: Όλγα Αμηρίδου
Μια ανάσα από τη στάση του μετρό στο Σύνταγμα από την πρώτη ημέρα του 2016 μας υποδέχεται ένα μπαρ που, αν πέσεις στην...παγίδα του, δεν θα θες να βγεις. Ο λόγος για το «The Trap» (tricky bar) που εγκαταστάθηκε στην στοά της Όθωνος, δίπλα από τη στάση των ταξί και των λεωφορείων, που οδηγούν στο αεροδρόμιο.
Αν και άνοιξε αθόρυβα, γρήγορα κατάφερε να γίνει στέκι, χάρη στην ποιότητα των προϊόντων του και το εξυπηρετικό και πάντα χαμογελαστό προσωπικό του.
Όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί του, που επιθυμούν να το καθιερώσουν ως ένα classic bar -και δεν απέχουν από αυτό- η ονομασία του προέκυψε αρχικά λόγω της τοποθεσίας του και, κατά δεύτερον, λόγω του τρόπου παραγωγής και του τελικού αποτελέσματος των προϊόντων του.
Ο χώρος του cosy. Φιλόξενος και ζεστός, παραπέμπει τόσο σε γαλλικό bistro, όσο και σε american bar έχοντας κλασικές πινελιές, στο less is more ντεκόρ του, από το οποίο δε θα περάσουν απαρατήρητα ο καθρέφτης κι η ζωγραφική στο ταβάνι, ο λευκός, μαρμάρινος νιπτήρας του, ο δερμάτινος καναπές και τα βιενέζικα σκαμπό του.
Οι πόρτες του ανοίγουν τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 9.00, ενώ τις Κυριακές από τις 10.00. Έτσι, από νωρίς το πρωί οι θαμώνες μπορούν να απολαμβάνουν στο χώρο του «Trap» ή να παίρνουν on the way εκλεκτό καφέ (2 - 3,50 ευρώ), σπιτική λεμονάδα ή Pink grapefruit lemonade, φυσικούς χυμούς, αρίστης ποιότητας τσάι σε διάφορες γεύσεις, αλλά και σοκολάτα ρόφημα (Tainori feves 64%), από λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας, ιδανική επιλογή για τους φανατικούς κι αληθινούς λάτρεις της σοκολάτας και των bitter γεύσεων.
THE TRAP
Και φυσικά, δε σταματάμε εδώ. Η κάβα του μπορεί να προσφέρει στους λάτρεις του αλκοόλ εμφιαλωμένες μπύρες (4-6 ευρώ), όπως moretti και belga blue orange dubel, οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς (από 2 ετικέτες σε κάθε είδος / 5-7 ευρώ) και αμέτρητες ετικέτες απλών, αλλά και premium ποτών (από 7 ευρώ).
Πίσω από την μπάρα συναντάμε με τη δύση του ηλίου μερικούς από τους μετρ του είδους στη χώρα μας: τον Γιάννη Σαμαρά, τον Στέφανο Δραγανιδάκη και τον Γιάννη Αλεξόπουλο. Όλη η ομάδα έχει επιμεληθεί και την signature cocktail list του καταστήματος, το τελικό και ετήσιο αποτέλεσμα της οποίας θα παρουσιαστεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Και για να σας δώσουμε ένα μικρό της στίγμα, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απεριτίφ αλλά και διαφορετικές γεύσεις και παρουσιάσεις cocktail, με βάση ελληνικά αποστάγματα.
Στον νέο κατάλογο θα προστεθούν και δυο ντραφτ μπύρες, σε συνεργασία με Έλληνα ζυθοποιό: μια πιλς και μια India Pale Ale. Στα άμεσα σχέδια της ομάδας του «Trap» είναι και η λειτουργία κουζίνας. Ήδη το μενού βρίσκεται μια ανάσα πριν την ολοκλήρωσή του, το οποίο επιμελείται ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης, κι, όπως όλα δείχνουν, σε δυο περίπου εβδομάδες θα μπορείτε να απολαμβάνετε και λαχταριστές, γαστρονομικές δημιουργίες.
BARMEN
Ας πάρουμε μια γεύση από τα cocktail που ετοίμασαν για το click@life ο Γιάννης Σαμαράς με τον Στέφανο Δραγανιδάκη.
Club Tropicana (ντραφτ - 10 ευρώ)
America America (8 ευρώ)
Le Fou Gaston (9 ευρώ)
Rock n' Rye (10 ευρώ)
Beast (11 ευρώ)
Δοκιμάσαμε όμως και δυο old time classic: ένα negroni κι ένα dry martini, εκτελεσμένο με τον παλιό, γνωστό τρόπο, που θέλει ο τριμμένος πάγος να αρωματίζεται με βερμούτ, να προστίθεται orange bitter dash μαζί με το τζιν που έχει παγώσει στο σέικερ, ενώ η συνοδευτική ελιά, να τοποθετείται στο πλάι, εκτός ποτηριού.
ΤΕΛΟΣ ΚΟΚΤΕΙΛΣ
Info
«The Trap» tricky bar / Όθωνος 10, Σύνταγμα / Τηλ. επικοινωνίας: 210 32 155 61
facebook και instagram
Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]