Βαρούλκο Seaside: η θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου στο πιάτο
Το ψάρι και τα θαλασσινά στα χέρια του Λευτέρη Λαζάρου ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και κάνουν ακόμη κι αυτούς που δεν τα συμπαθούν πολύ, να τα λατρέψουν. Τα πιάτα του Βαρούλκο Seaside υπόσχονται ακριβώς αυτό.
Θαλασσινή κουζίνα εν μέσω καλοκαιριού και νέες εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες πάνω στη θάλασσα συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για το τέλειο γεύμα. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά στο Βαρούλκο Seaside, στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, που αποτελεί έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα.
Ο Λευτέρης Λαζάρου, συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά και τη φιλοσοφία του για διαρκή ανανέωση, δημιουργεί πιάτα που μας ταξιδεύουν, τόσο το μεσημέρι, όσο και το βράδυ, σε ένα βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπου συχνά διοργανώνονται και μαθήματα μαγειρικής από το διάσημο σεφ.
Για το μεσημεριανό σας γεύμα, απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα, όπως ροφομακαρονάδα, ψητή σουπιά με λάδι κύμινου και κρέμα φάβας, αλλά και μεζέδες, όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδα ή ντακάκια θαλασσινών που συνοδεύονται ιδανικά με πολλές ελληνικές ετικέτες και προτάσεις κρασιών σε ποτήρι.
Το απόγευμα μπορείτε να επιλέξετε ένα aperitif ή ένα ελληνικό απόσταγμα και να το συνδυάσετε με ένα ελαφρύ γεύμα εκλεπτυσμένων θαλασσινών γεύσεων, με «κάδρο» τα πιο όμορφα χρώματα του δειλινού πάνω στη θάλασσα.
Όσο για δείπνο, η μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ ενδείκνυται για να δοκιμάσετε δημιουργικές γεύσεις, όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, καρπάτσιο λαβράκι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, ψητό καλαμάρι ή φέτα ψάρι με ριζότο και μανιτάρια.
Φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα εξαιρετικά επιδόρπια, όπως τον κύβο λεμονιού με σορμπέ και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα.
Πληροφορίες: Βαρούλκο Seaside, Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400, www.varoulko.gr