Τρία πράγματα που δεν ισχύουν για την μπίρα, αλλά δεν το ξέρατε
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Η παγωμένη, μαύρη lager που έχετε μπροστά σας, δεν είναι αυτό που νομίζατε.
Η μπίρα δεν πρέπει απαραίτητα να σερβίρεται παγωμένη
Ξέρουμε ότι μοιάζει πιο απολαυστικό η μπίρα σας να καταφτάνει σε παγωμένο ποτήρι, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα, το αγαπημένο σας ποτό έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται ανάμεσα στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου, αναλόγως με το είδος. Να ξέρετε ότι όσο πιο παγωμένη είναι η μπίρα, τόσο περισσότερο μουδιάζει το στόμα και μειώνεται η γεύση μας, οδηγώντας μας στο να πίνουμε τελικά παραπάνω.
Δεν υπάρχει ένα είδος όσον αφορά τις lager, αλλά ένα εύρος που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Όπως οι ale έχουν διάφορα πιο ελαφριά είδη, έτσι και οι lager. Αν σας φαίνονται άγευστες, δοκιμάστε dopplebocks, rauchbier (καπνιστές μπίρες) και Baltic Porter για να δείτε τη διαφορά.
Το ότι μια μπίρα είναι σκούρα, δεν σημαίνει ότι έχει περισσότερο αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, αυτή η IPA που πίνετε μπορεί να είναι σχεδόν δυο φορές πιο βαριά από κάποια stout που προσπεράσατε ως «δυνατή».