Το Sympossio Greek Gourmet Touring συστήνει το ελληνικό comfort food στην Ευρώπη

H πρωτοβουλία-θεσμός της Aldemar, που προωθεί την ελληνική γαστρονομία διεθνώς εδώ και 15 χρόνια, συνεχίζεται και φέτος με θέμα το Greek Comfort Food.
Το Sympossio Greek Gourmet Touring, το κορυφαίο γαστρονομικό project -πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar- ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του, μεταφέροντας τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από την έναρξή του, το Sympossio έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ της Aldemar, ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Φέτος, διανύοντας τη 15η χρονιά, το Sympossio έχει θέμα το Greek Comfort Food. Η φετινή θεματική εστιάζει στην κουζίνα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, σε συνταγές που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, τότε που μαμάδες και γιαγιάδες με λίγα και απλά υλικά δημιουργούσαν πιάτα που έμοιαζαν μαγικά, και ήταν γιατί περιείχαν αγάπη και φροντίδα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις γευστικές εμπειρίες μεταφέρει στους συμμετέχοντες του το Sympossio.
Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και food influencers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Tο tour του Sympossio είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη διαδώσει τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία, στη Σλοβακία, στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί ακόμα την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία.

Info
Sympossio Greek Gourmet Touring