Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου για το 2024

konstantinoupoli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ποια πιστεύετε βρίσκεται στην κορυφή;

H ανάγκη να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε νέα μέρη δεν θα σταματήσει ποτέ κι αυτό είναι ξεκάθαρο από το πόσο ακμάζει η τουριστική βιομηχανία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μετά την πανδημία.

 Ο τουρισμός φτάνει σε νέα ύψη το 2024 και σύμφωνα με τις προβλέψεις του United Nations World Tourism Organization (UNWTO), ο διεθνής τουρισμός αναμένεται όχι μόνο να ανακτήσει τα προ της πανδημίας επίπεδα, αλλά και να τα ξεπεράσει κατά 2%. Ποιες πόλεις, λοιπόν, προτιμούν οι περισσότεροι τουρίστες;

Με βάση τα στοιχεία της Euromonitor International, η Κωνσταντινούπολη, που κατατάσσεται στην 1η θέση με 20,2 εκατομμύρια αφίξεις το 2023, είναι πιθανό να παραμείνει κορυφαίος προορισμός λόγω της στρατηγικής της θέσης και της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ακολουθούν το Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Παρίσι, η Αττάλεια, το Χονγκ Κονγκ, η Μπανγκόκ, η Νέα Υόρκη, το Κανκούν και το Τόκιο.

Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία κατατάσσεται στο νούμερο 5 μεταξύ των χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών, γεγονός που σίγουρα θα βοηθήσει την Κωνσταντινούπολη να διατηρήσει τη θέση της.