Ξέρατε ότι το κακάο βοηθάει στις αλλεργίες;
Σας δίνουμε άλλον ένα λόγο να ξεκινάτε την ημέρα σας με κακάο και να προτιμάτε σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό.
Μπορεί ένα ζεστό κακάο να φαίνεται πιο λαχταριστό τον χειμώνα, αλλά εκτός του ότι είναι φουλ αντιοξειδωτικό και σας ωφελέι όλο το χρόνο, έχει και αντιαλλεργικές ιδιότητες, ό,τι πρέπει για όσους ταλαιπωρούνται από αυτή την εποχή.
Συγκεκριμένα, το κακάο προκαλεί μείωση στη σύνθεση της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE), η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντίδραση υπερευαισθησίας τύπου 1 (ο τύπος 1 είναι γνωστός ως αντίδραση άμεσης υπερευαισθησίας, γιατί μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την έκθεση στο αλλεργιογόνο η οποία φανερώνει διάφορες αλλεργικές ασθένειες όπως αλλεργικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, τροφική αλλεργία, και ορισμένους τύπους χρόνιας κνίδωσις και ατοπικής δερματίτιδας).
Συνεχίστε, λοιπόν, να απολαμβάνετε κακάο καθημερινά και προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα πάνω από 70% και προσέξτε να μην το παρακάνετε!