Αυξήστε την αντιοξειδωτική σας προστασία με λευκά μανιτάρια

manitaria
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Γευστικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, τα λευκά μανιτάρια δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις για να μπουν στο πιάτο σας.

Μπορεί να υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι τα λευκά μανιτάρια έχουν μικρή διατροφική αξία, η αντιοξειδωτική τους δράση, όμως, έρχεται να τα ενισχύσει και να τα καταστήσει ωφέλιμα, πέρα από γευστικά.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of the Science of Food and Agriculture, τα λευκά μανιτάρια έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορά, πρόωρη γήρανση του οργανισμού και ασθένειες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η αντιοξειδωτική τους δράση ξεπερνά αυτή άλλων πιο ακριβών μανιταριών, ενώ ταυτόχρονα είναι και πλούσια σε πρωτεΐνη, με δυναμική παρουσία λυσίνης, ένα αμινοξύ που αποτελεί βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών.

Προσθέστε τα στη σαλάτα σας, στο κρέας, στις πίτες σας και στο ρύζι σας και απολαύστε γεύση και νοστιμιά φουλ σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά.