Τυρί και κρασί: a love match
Στο σεμινάριο που διοργανώνει η Wine Plus με τίτλο «Τυριά και κρασιά: a love match» και με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, τον νόστιμο κόσμο των τυριών και να εντρυφήσει στην αρμονία τους με τα κρασιά.
Στο σεμινάριο που διοργανώνει η Wine Plus με τίτλο «Τυριά και κρασιά: a love match» και με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, τον νόστιμο κόσμο των τυριών και να εντρυφήσει στην αρμονία τους με τα κρασιά.
Άσπρα, κίτρινα ή μπλε, μαλακά ή σκληρά, με αλμυρή, γλυκιά ή πικάντικη γεύση, έντονα ή διακριτικά αρώματα, η λίστα των τυριών είναι μακριά και ιδιαίτερα νόστιμη, ιδίως όταν συνοδεύεται από τους κατάλληλους συντρόφους, δηλαδή το φρέσκο ψωμί και το ταιριαστό κρασί.
Στο σεμινάριο που φιλοξενείται στο Excelsior Hotel της Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες θα γευτούν διαφορετικού είδους τυριά και θα τα ταιριάξουν ιδανικά με οινικές επιλογές.
Πώς γεννήθηκε το τυρί;
Σύμφωνα με κάποιο μύθο η «ανακάλυψη» του τυριού προκλήθηκε από ένα ευχάριστο ατύχημα. Η υφήλιος διένυε την 4η π.Χ. χιλιετηρίδα, όταν ένας Άραβας έμπορος αποφάσισε να κουβαλήσει μαζί του, διασχίζοντας την έρημο, γάλα στο σακίδιό του. Τώρα, για ποιο λόγο πίστεψε ότι θα μπορούσε να αντέξει άθικτο το γάλα σε μιας μέρας ταξίδι στην έρημο, δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Σίγουρα όμως, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, γιατί το δέρμα του σακιδίου από τη μια, η μεγάλη ζέστη από την άλλη, το γάλα «έκοψε», χωρίστηκε σε μια μαλακιά μάζα και σ’ ένα υπόλευκο υγρό. Τη νύχτα λοιπόν, ο έμπορός μας ήπιε το δροσιστικό χυμό και έφαγε τη νόστιμη μάζα. Έτσι γεννήθηκε το τυρί, μια τροφή που έμελλε να αγαπηθεί πολύ.
Πληροφορίες: Excelsior Hotel,Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, 2310 021020, στις 8 μ.μ., διάρκεια 2 ώρες.