Τρία tips για να απολαύσετε το σούσι

sousi
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η λιχουδιά της ιαπωνικής κουζίνας έχει κάποια «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να την απολαύσετε καλύτερα.

Μην ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας με το wasabi
Δεν ξέρουμε ποιος έκανε την… κακή αρχή, αλλά το wasabi αναμεμειγμένο με τη σάλτσα σόγιας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γεύση του σούσι. Στην πραγματικότητα, αν το σούσι έχει ετοιμαστεί σωστά, δεν χρειάζεται έξτρα wasabi.

Δώστε βάση στο ρύζι
Η θερμοκρασία και η γεύση του «ξιδάτου» ρυζιού, είναι πολύ σημαντικά ώστε να καθορίσουν την ποιότητα του σούσι κι αν το ρύζι δεν είναι καλό, τότε τα υπόλοιπα υλικά δεν μπορούν να «ανεβάσουν» το πιάτο. Όταν, λοιπόν, σας συστήνουν ένα μέρος για σούσι και σας λένε ότι έχει τέλειο σολομό, τότε μάλλον είναι… αρχάριοι.

Η θερμοκρασία του ρυζιού είναι άκρως σημαντική
Η θερμοκρασία του θα πρέπει να είναι σώματος, όχι δωματίου, ούτε να είναι παγωμένο. Το ποιοτικό ρύζι για σούσι (shari) πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 33 βαθμών Κελσίου και για να είναι εξαιρετικό, να φτάνει τους 35. Όταν, όμως, κάποια εστιατόρια φτιάχνουν πολύ ρύζι για να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση κι αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να κρυώνει, τότε χάνει την ποιότητά του, μέσα σε μια ώρα.