Πού θα βρείτε τo καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας;

tsoureki-tsoureki
ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το τσουρέκι είναι το σήμα-κατατεθέν του Πάσχα. Αλλά που θα το βρούμε αφράτο και νόστιμο, μαστιχάτο και μυρωδάτο στην Αθήνα; Το clickatlife.gr σας έχει την απάντηση…

Εύη

Το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο της Εύης που για χρόνια γέμιζε την οδό Μαρασλή με τα αρώματα από το τσουρέκι της, μεταφέρθηκε στα Ιλίσια πια. Εκεί θα δοκιμάσετε σίγουρα, ένα από τα καλύτερα πολίτικα τσουρέκια της πόλης μας, χωρίς υπερβολή, αφράτο και φρέσκο. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στην κλασική κοτσίδα και στο στρογγυλό με το κόκκινο αυγό και να το απολαύσετε όπως του αξίζει... Πληροφορίες: Ιλισσίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια, 2107250133.

Σταυρόπουλος

Στον φούρνο του Σταυρόπουλου στην οδό Γαμβέτα στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε το μοναδικό αρμένικο τσουρέκι στην πόλη. Είναι υφάλμυρο και ταιριάζει άψογα με τυρί. Έχει ένα περίεργο σχήμα, σαν πλακουτσωτό Θήτα, είναι πυκνό σε υφή και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το! Πληροφορίες: Σταυρόπουλος, Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3847006.

Τερκενλής

Με δύναμη από τη Θεσσαλονίκη και ιστορία που φτάνει στο 1948, ο Τερκενλής ήταν ο πρώτος που έκανε γνωστό το γεμιστό τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας. Και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, να προτείνει μια από τις καλύτερες εκδοχές του. Φρέσκο και αφράτο, απλό ή με γέμιση από σοκολάτα, κάστανο, λεμόνι, πορτοκάλι ή χιώτικη κρέμα και διαφορετικές επικαλύψεις, αποτελεί σίγουρα, έναν από τους top «παίκτες» του είδους. Φέτος θα το βρείτε και από γλυκιά κολοκύθα, πορτοκάλι και κακουλέ. Πληροφορίες: www.terkenlis.gr

Άγκυρα

Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Άγκυρα, στην πλατεία της Ραφήνας, θα βρείτε ένα από τα καλύτερα τσουρέκια της Αττικής χωρίς υπερβολή.  Φρεσκότατο, με αυθεντικό βούτυρο, φρέσκα αυγά και μυρωδάτο άρωμα από μαστίχα και μαχλέπι, σου «σπάει τη μύτη». Από εκεί άλλωστε προμηθεύονται και πολλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας το τσουρέκι τους. Πληροφορίες: Πλαστήρα Νικολάου 18, Κεντρική Πλατεία, Ραφήνα, 2294028087.

Κωνσταντινίδης

Το πολίτικο τσουρέκι του Κωνσταντινίδη εξακολουθεί να φτιάχνεται με πίστη στην αυθεντική συνταγή του Λάζαρου Κωνσταντινίδη. Φτιαγμένο με φρέσκο βούτυρο, μαστίχα και μαχλέπι, έχει υπέροχο άρωμα, αφράτη υφή και μοναδική γεύση. Θα το βρείτε παραδοσιακό, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Πληροφορίες: www.konstandinidis.com

Max Perry

Ο έτερος μεγάλος παίκτης του γεμιστού τσουρεκιού μαζί με τον Τερκενλή –που κατά την προσωπική μου  γνώμη ξεπερνά τον δάσκαλο- είναι σίγουρα το Max Perry. Η γνωστή ελληνική αλυσίδα ζαχαροπλαστείων προσφέρει ένα πεντανόστιμο προϊόν, με γέμιση κι επικάλυψη σοκολάτας. Σε ατομικό ή οικογενειακό μέγεθος, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα γεύσεων.  Πληροφορίες: www.maxperrychocolates.gr

Φύσις

Με υπέροχο άρωμα από μαχλέπι και μαστίχα, το τσουρέκι του Φύσις γίνεται αποκλειστικά με βιολογικά αυγά και μαύρη ζάχαρη. Έχει επίσης, κάτι το ιδιαίτερο, μιας και στη ζύμη του προστίθεται φυσικός χυμός από πορτοκάλι. Αν το προτιμάτε με σοκολάτα, τότε απολαύστε την υπέροχη εκδοχή του με ακατέργαστο κακάο. «Αμαρτωλό»! Πληροφορίες: Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740, www.fisis.eu

Χατζής

Τα ζαχαροπλαστεία Χατζή ξεκίνησαν την πορεία τους το 1908, όταν ο Σουλεϊμάν Σουλεϊμάνοβιτς ίδρυσε στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, το μικρό γαλακτοπωλείο του. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Το κατάστημα ειδικεύεται σε κρέμες και σιροπιαστά, αλλά το τσουρέκι του είναι όνειρο. Όσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν. Αυθεντικό πολίτικο, με άρωμα από μαχλέπι, που μοσχοβολάει. Πληροφορίες: http://chatzis.gr/

Αρτοποιητής ο Τάκης

Στον λιλιπούτειο χώρο του στο Κουκάκι, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και του Ηρωδείου, ο Τάκης γεμίζει ολόκληρη την γειτονιά με αρώματα από τις 3 τα ξημερώματα, όταν φουρνίζει το ψωμί του. Το δε τσουρέκι του μοσχοβολάει από χιλιόμετρα. Έχει ιστορία πάνω από 40 χρόνια και λέγεται ότι ήταν ο πρώτος φούρνος που έφερε στην Αθήνα τα σιμίτια (κουλούρια Θεσσαλονίκης). Δοκιμάστε το τσουρέκι του και φεύγοντας πάρτε και για το δρόμο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με πραλίνα… Πληροφορίες: Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 210 9230052.

Βάρσος

Μπορεί στο Βάρσο της Κηφισιάς να βρείτε το καλύτερο ρυζόγαλο της πόλης, αλλά και το τσουρέκι του δεν πάει πίσω. Φτιαγμένο με παραδοσιακή συνταγή από το 1892, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, γεμίζει με αρώματα ολόκληρο το μαγαζί. Πληροφορίες: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Αθήνα, 210 8012472, www.varsos.gr

Αρτόραμα

Στην οδό Αναστάσεως στον Χολαργό, ο φούρνος αυτός, που κρατά από την Ήπειρο, βγάζει ένα από τα πιο μυρωδάτα χειροποίητα τσουρέκια της πόλης μας, με πραγματική μαστίχα. Ζυμώνεται και ψήνεται κάθε μέρα και πωλείται φρεσκότατο και λαχταριστό. Αυτές τις μέρες θα έχει την τιμητική του δίπλα στο φρέσκο προζυμένιο ψωμί. Πληροφορίες: Αναστάσεως 125, Χολαργός, 210 6511960.

Αντώνης Δρίτσας

Ο μικρούλης φούρνος επί της οδού Λένορμαν, στον Κολωνό, είναι γεμάτος με κόσμο κάθε πρωί. Και θα καταλάβετε γιατί μόλις δοκιμάσετε κάτι από τα φρέσκα προϊόντα του. Ένα από αυτά είναι το λαχταριστό τσουρέκι του, ατομικό ή ολόκληρο, αφράτο, σκέτο ή γεμιστό με σοκολάτα. Πάρτε κι ένα μικρό brioche σαντουιτσάκι φεύγοντας… Πληροφορίες: Λένορμαν 128 & Μύλων, 210 5132488.

ΜΙΚΕ

Νόστιμο, αφράτο, μοσχομυριστό και πολύ μαλακό είναι το πάντα φρέσκο τσουρέκι του Μικέ στην Πλατεία Μαβίλη. Παλαιάς κοπής μαγαζί, που διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ενός αριστοκρατικού ζαχαροπλαστείου του '70. Δοκιμάστε το τσουρέκι του και θα μας θυμηθείτε... Πληροφορίες: Δ. Σούτσου 9, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, 210 6463091.

2106426261
Δ. Σούτσου 9, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα
2106426261
Δ. Σούτσου 9, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]