Μια χρήση του μπαγιάτικου ψωμιού που δεν είχατε σκεφτεί
Μπαγιάτεψε το ψωμί; Μην το πετάξετε! Πάρτε το τρίμμα του και αξιοποιήστε το στις επόμενες μαγειρικές σας απόπειρες.
Συμβαίνει συχνά να μας μπαγιατέψει το ψωμί και να μην θέλεουμε να το πετάξουμε. Όπως επίσης συμβαίνει συχνά να χρειαζόμαστε γαλέτα για πανάρισμα και να μην έχουμε. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο; Κρατάμε το ψωμί μας και παρασκευάζουμε τρίμμα.
Το τριμμένο ψωμί είναι ένα υλικό που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα μας χρειαστεί για πανάρισμα, ψητά κατσαρόλας, μακαρόνια, κέικ, τσιζκέικ κ.ο.κ.. Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, ψήνοντάς το στους 70 βαθμούς στο φούρνο ή στην τοστιέρα. Αφού ξεραθεί, μπορείτε να το χτυπήσετε στο μπλέντερ και να πάρετε το τρίμμα του. Αν χρειάζεται, μπορείε να το αφήσετε περισσότερο χρόνο στον φούρνο για να αποξηραθεί περισσότερο.
Μια καλή ιδέα είναι στη συνέχεια να προσθέσετε στο τρίμμα σας βότανα και αλάτι, φτιάχνοντας ένα αρωματικό μείγμα για διάφορα πιάτα ή καστανή ζάχαρη, κανέλα, κακάο και νιφάδες καρύδας, για να το πασπαλίσετε σε γλυκά.