Τι χρειάζεται για να «κάψουμε» ένα σουβλάκι;
Μια από τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν μείνει αυτό το διάστημα, τα σουβλάκια ίσως και να μπαίνουν λίγο πιο συχνά απ’ όσο θα έπρεπε στο διατροφικό μας πλάνο. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να τα κάψουμε;
Το σουβλάκι είναι μια από τις αγαπημένες διατροφικές παρασπονδίες των περισσοτέρων εντός και εκτός πανδημίας και lockdown, δηλαδή παντός καιρού. Μαζί, όμως, με την απόλαυση που μας χαρίζει, μας φορτώνει και με μερικές εκατοντάδες θερμίδες, οι οποίες μπορεί να μεταφραστούν σε μερικά κιλά παραπάνω αν δεν προσέξουμε και τα καταναλώνουμε συχνά.
Αν δεν το γνωρίζατε, μια περιποιημένη πίτα με γύρο χοιρινό «απ' όλα», υπό φυσιολογικές συνθήκες αποδίδει περίπου 300 θερμίδες, οι οποίες όμως μπορεί να ξεπεράσουν και τις 500-600 λόγω του λαδιού, της μεγάλης ποσότητας σος, της πατάτας και του υπερβολικά λιπαρού κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιείται.
Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε, εκτός από το να προτιμάμε την πίτα μας αλάδωτη, για να «κάψουμε» αυτές τις θερμίδες;
Έχουμε τρεις εύκολες επιλογές: o γρήγορος χορός για διάστημα μιας ώρας, το τρέξιμο για μία ώρα ή το περπάτημα για περίπου 2,5 ώρες, μπορεί να βοηθήσει να τα «κάψουμε». Εκτός κι αν παραγγείλετε μαζί πίτες και πατάτες τηγανητές, οπότε οι θερμίδες –και άρα οι χρόνοι γυμναστικής- εκτοξεύονται…