1st Rovies Food Fest: Οι Ροβιές αποκτούν το πρώτο τους γαστρονομικό φεστιβάλ

rovies-food-festival
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Έρχεται τον Σεπτέμβριο και θα μας πει πολλές ιστορίες μέσα από τις γεύσεις του.

Οι Ροβιές είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βόρεια Εύβοια με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, την οποία και θα γιορτάσει φέτος για πρώτη φορά, μέσα από το 1ο Rovies Food Fest.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, μια διαφορετική εμπειρία από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, με μια σειρά από καθηλωτικές γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν εμάς.

Η κεντρική εκδήλωση (3/9) θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην θα μπορέσετε, μαζί με ό,τι φέρετε στα δικά σας καλάθια, να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα και να συμμετάσχετε σε διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

Τις υπόλοιπες μέρες σας περιμένει μια ποικιλία από γαστρονομικές εκδηλώσεις:

Θησαυροί του Ευβοϊκού: Εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου που δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία  και γευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)

Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών: Συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.

Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.

Από τη Στάνη στο Πιάτο - Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής

«Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν  πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές. Όλα αυτά  σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα», λέει ο Δημήτρης Γεωργίου, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ. «Ένα κομμάτι της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να εξερευνήσει».

Info
Ιnstagram @roviesfoodfest