3 κοκτέιλ για ανοιξιάτικες βραδιές στο μπαλκόνι
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2024
Φρουτώδη και λουλουδένια, τα παρακάτω κοκτέιλ είναι αυτό που έλειπε στις ανοιξιάτικες βραδιές στη βεράντα του σπιτιού σας.
Για το σιρόπι μελιού θα χρειαστείτε ¼ του φλιτζανιού μέλι και ¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό. Για το κοκτέιλ θα χρειαστείτε 1/3 του φλιτζανιού τζιν, 1 κ.σ. σιρόπι μελιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Οδηγίες: Για το σιρόπι μελιού αναμείξτε το μέλι και το ζεστό νερό σε ένα μπολ και χτυπήσετε το με σύρμα. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, σε ένα σέικερ κοκτέιλ συνδυάστε το τζιν, το σιρόπι μελιού και το χυμό λεμονιού με πάγο. Καλύψτε το και ανακινήστε δυνατά για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe και σερβίρετε με ένα λεμόνι ή ένα βρώσιμο λουλούδι. Tip: Φυλάξτε στο ψυγείο το σιρόπι μελιού που θα σας περισσέψει για την επόμενη φορά ή αξιοποιήστε το ως γλυκαντικό σε παγωμένο τσάι ή λεμονάδα.
Θα χρειαστείτε 1/3 του φλιτζανιού παγωμένο Campari, 1/3 του φλιτζανιού κρύο prosecco, 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, 1,5 κ.σ. κρύο ανθρακούχο νερό. Οδηγίες: Προσθέστε το Campari και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα ποτήρι και γεμίστε το με πάγο. Προσθέστε το prosecco και το ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κεράσι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Campari με Aperol ή να χρησιμοποιήστε αρωματισμένο ανθρακούχο νερό ή άλλο χυμό φρούτων για μια παραλλαγή του κλασικού spritz.
Θα χρειαστείτε: 2 μεγάλα ροδάκινα φρέσκα ή κατεψυγμένα σε φέτες, 1/4 του φλιτζανιού φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, 1/2 φλιτζάνι schnapps ροδάκινο, 1 prosecco ή άλλο λευκό αφρώδες κρασί. Οδηγίες: Προσθέστε τα ροδάκινα, τις φράουλες και το schnapps ροδάκινου στην κανάτα του μπλέντερ. Καλύψτε καλά με το καπάκι και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μοιράστε το μείγμα σε 6 ποτήρια και γαρνίρετε κάθε ποτήρι με περισσότερα ροδάκινα ή φράουλες, αν θέλετε. Γεμίστε το κάθε ποτήρι μέχρι τη μέση με prosecco, ανακατέψτε και προσθέστε κι άλλο prosecco, αν θέλετε. Tip: Μπορείτε να φτιάξετε τον πουρέ ροδάκινου νωρίτερα και να τον διατηρήσετε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να τον καταψύξετε έως και 2 μήνες.