Νέα Bar Food εμπειρία στο Ateno Cook & Deli

Πιάτα μικρά στο μάτι, αλλά πλούσια στη γεύση σας περιμένουν στην Αιόλου, μέσα από το νέο Bar Food μενού που προτείνει το Ateno Cook & Deli για να συνοδέψετε το ποτό ή το κρασί σας.
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Ateno Cook & Deli αποτελεί σίγουρη «πινέζα» για όσους αναζητούν φροντισμένες γεύσεις, ποιοτικά αλλαντικά, ελληνική κουζίνα που έχει κάτι να πει. Αποτελεί, άλλωστε, το εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο, για να χωρέσουν την αγάπη τους για την ποιοτική πρώτη ύλη και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, κάτι που από μόνο του αποτελεί εγγύηση.

Μια νέα γευστική προσθήκη, ωστόσο, συμβαίνει στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού, όπου δημιουργήθηκε ένα μπαρ λίγων θέσεων που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε φρέσκο μενού με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα, με την υπογραφή του σεφ Νίκου Καραθάνου.

Στη λογική του bar food, το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. Τι σας περιμένει, λοιπόν; Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring roll με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλς του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines. Κι αν η όρεξή σας τραβάει περισσότερο κοκτέιλ, σημειώστε ότι τη λίστα επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με πολλές δροσερές επιλογές.

Κι όπως πάντα, στη γωνιά του deli, θα βρείτε μια προσεγμένη συλλογή προϊόντων, επιλεγμένων για την κουζίνα σας αλλά και για δώρα, όπως εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, τυριά από Έλληνες παραγωγούς και φυσικά τις παραπάνω ετικέτες κρασιών, για να εντυπωσιάσετε τόσο τους άλλους, όσο και τον εαυτό σας.
Info
ATENO Cook & Deli
Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα
210 3223223