Πρωτοχρονιάτικη απόδραση στα Τζουμέρκα

kalarrutes-tzoumerka
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι Comboride συνεχίζουν τις εορταστικές αποδράσεις φτάνοντας αυτή τη φορά μέχρι τα Τζουμέρκα, λίγο πριν μπει το νέο έτος.

Ευκαιρία να υποδεχτείτε το 2024 σε έναν επίγειο χειμερινό παράδεισο σας δίνουν οι Comboride φέτος, με την 3ήμερη απόδρασή τους (30/12-2/1) στα Τζουμέρκα, στην επιβλητική κορυφογραμμή της Πίνδου. Γνωρίστε τοπία άγριας αισθητικής, πετρόκτιστα χωριά, μοναστήρια και εκκλησιές κρεμασμένες σε σπήλαια και βράχους, αλλά και ποτάμια, φαράγγια και καταρράκτες σε ένα μοναδικό σκηνικό της φύσης. 

Στο πλαίσιο της απόδρασης, θα κάνετε ​πεζοπορίες σε μονοπάτια και καλντερίμια, πλημμυρισμένα από χρώματα και εικόνες της ηπειρωτικής φύσης, θα περπατήσετε στα ονομαστά «δίδυμα αρχοντοχώρια» Συρράκο και Καλαρρύτες με την άγρια ομορφιά των Τζουμέρκων, σ' ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια στην Ελλάδα, θα βρεθείτε στο Κεφαλόβυσο όπου οι δίδυμοι καταρράκτες θα σας κόψουν την ανάσα, θα γνωρίσετε την μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανεμότρυπας με τον υπόγειο καταρράκτη, το μοναδικό επισκέψιμο σπηλαιοβάραθρο στην Ελλάδα που το διατρέχει ένας υπόγειος ποταμός, θα δείτε από κοντά τον... παράδεισο στη χαράδρα του Χρούσια ποταμού, το σφηνωμένο στο στενό άνοιγμα ενός θεόρατου βράχου μοναστήρι της Κηπίνας, θα περπατήσετε στο παραποτάμιο μονοπάτι της Βίδρας, ενώ θα δείτε από κοντά τις πηγές της Κλίγκης, ένα ακόμη μαγικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς στην καρδιά της χαράδρας του Αράχθου. Ο ύψους 15 μέτρων καταρράκτης, που βρίσκεται μέσα σε μικρό, στενό φαράγγι και τροφοδοτείται με τα νερά υπόγειου ποταμού, προκαλεί δέος!

Info
Πρωτοχρονιά στα Τζουμέρκα
30/12-2/1
κόστος: 335 ευρώ/άτομο με διαμονή σε δίκλινο με πρωινό και 315 ευρώ/άτομο για τα μέλη