Τα 7 αντικουνουπικά γιατροσόφια
Αφού χαρήκαμε που ήρθε το καλοκαίρι, αφού κατεβάσαμε τα καλοκαιρινά και κάναμε και το πρώτο μας μπάνιο, ξεχάσαμε κάτι που –ομολογουμένως- κανείς δεν θέλει να θυμάται και αυτό είναι τα κουνούπια.
Τα κουνούπια πάνε παρέα με το καλοκαίρι και επειδή απαιτείται ιδιαίτερη μαεστρία για να αποφύγετε το τσίμπημά τους, φροντίστε τουλάχιστον να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την επακόλουθη ταλαιπωρία.
Και πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο της οικονομίας που διέπει πια τις ζωές όλων μας, αποφύγετε να χαλάσετε χρήματα σε χημικά σκευάσματα, παρά ψάξτε λίγο καλύτερα στο σπίτι σας και θα βρείτε ένα σωρό κόλπα να ανακουφιστείτε από τη νυχτερινή φαγούρα. Ακολουθούν, 7 σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης της φαγούρας και του ερεθισμού, για πιο ήρεμα βράδια.
1. Μπανανόφλουδα
Δεν είναι τυχαίο που οι μπανάνες είναι καλοκαιρινό φρούτο, όταν το έντομο του καλοκαιριού είναι το κουνούπι. Πριν πετάξετε την μπανανόφλουδα και αφού φάτε τη μπανάνα και πάρετε το κάλιο που χρειάζεστε, τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο σημείο που είναι το τσίμπημα και η ανακούφιση από τη φαγούρα θα είναι άμεση και άκρως μυρωδάτη.
2. Μαγειρική σόδα και νερό
Φτιάξτε μια παχιά κρέμα από μαγειρική σόδα και νερό, αρωματίστε τη προαιρετικά με το αγαπημενο σας αιθέριο έλαιο και απλώστε τη πάνω στην περιοχή και γύρω από αυτή. Δώστε στην πάστα το χρόνο να στεγνώσει και μετά από 10 περίπου λεπτά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Το έλαιο θα αρωματίσει και ενυδατώσει την περιοχή, ενώ το μείγμα θα σας γλιτώσει από την ενοχλητική φαγούρα.
Ένας ακόμα πιο απλός και γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης του κνησμού είναι αν τοποθετήσετε κάτω από το ζεστό νερό της βρύσης, ένα κουτάλι, και το κρατήσετε τόσο ώστε να είναι ζεστό και όχι καυτό, αφού θα το τοποθετήσετε πάνω στο δέρμα σας και ο στόχος είναι να σας ανακουφίσει και όχι να σας κάψει. Τοποθετήστε το ζεστό κουτάλι στο τσίμπημα για ένα περίπου λεπτό και θα δείτε διαφορά. Η ζέστη βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών που προκαλούν τη φαγούρα, ανακουφίζοντας από την ενόχληση και τον πόνο.
4. Άλατα
Εάν το προηγούμενο βράδυ τρύπωσε κάτω από τα σκεπάσματα σας ένα κουνούπι και –κοινώς- σας «θέρισε», τότε το καλύτερο που έχετε κάνετε είναι να βυθιστείτε σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και άλατα. Εκτός του ότι θα χαλαρώσετε, αρωματιστείτε, ενυδατωθείτε, ανεβάσετε το μαγνήσιο στον οργανισμό σας, θα απαλλαγείτε και από τα μαζικά κύματα φαγούρας.
5. Τσάι
Αν και το καλοκαίρι δεν συνηθίζουμε να πίνουμε τσάι, καλό είναι να γνωρίζετε πως τώρα έχετε έναν ακόμα λόγο να φτιάξετε ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι, πέρα από τα οφέλη που σας δίνουν τα συγκεκριμένα βότανα. Κρατήστε, λοιπόν, το σακουλάκι ή τα φύλλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια βάλτε τα μέσα σε μια χαρτοπετσέτα, τοποθετήστε τα στο τσίμπημα και περιμένετε τη δροσιά τους να σας ανακουφίσει από την επίπονη φαγούρα.
Το μηλόξιδο έχει πολλά οφέλη, όπως είναι η ενίσχυση του μεταβολισμού, η ανακούφιση από το κρυολόγημα και τα λαμπερά μαλλιά. Σε αυτή τη λίστα, μπορείτε τώρα να προσθέσετε και την ανακούφιση από τη φαγούρα του κουνουπιού. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ή λίγο βαμβάκι σε μηλόξιδο, σκουπίστε όλη την περιοχή που εντοπίζετε το πρόβλημα και γύρω από αυτήν και πείτε αντίο στη φαγούρα.
7. Σελοτέιπ
Μπορεί να μην είναι ο πιο ορθόδοξος τρόπος, αλλά αν είστε σε χώρο που δεν έχετε πρόσβαση ούτε σε μηλόξιδο, ούτε σε μπανιέρα και άλατα, είστε δηλαδή στο γραφείο, τότε καλύψτε το τσίμπημα με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας και όχι μόνο θα ανακουφιστείτε ελαφρώς από τον κνησμό, αλλά η ταινία θα σας εμποδίζει από το να ξύσετε επίμονα την περιοχή και να τη ματώσετε, όπως συχνά συμβαίνει με τα γερά τσιμπήματα.