Πώς να γευτείτε στο έπακρο τη σοκολάτα
Οι ειδικοί του wineplus.gr μας καθοδηγούν στη μέγιστη απόλαυση του μεγαλύτερου πειρασμού.
Πριν αφεθείτε απολύτως στα θέλγητρα μιας σκουρόχρωμης πλάκας, δώστε προσοχή σε κάποια σημεία που θα σας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσετε τα μυστικά της μαύρης θεάς.
Πρώτα απ’ όλα δώστε προσοχή στην όψη της που πρέπει να είναι σατινέ, γυαλιστερή. Να μην έχει θαμπάδες, στίγματα ή ραβδώσεις που σημαίνουν πως έχει υποστεί θερμικό σοκ.
Στη συνέχεια στο άρωμα. Μία ευχάριστη σοκολάτα πρέπει να εμφανίζει έναν ή περισσότερους αρωματικούς χαρακτήρες οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί μέσω της έμμεσης οσφρητικής οδού, όταν δηλαδή την έχουμε βάλει στο στόμα και τη μασάμε. Οι χαρακτήρες είναι αντίστοιχοι με αυτούς του κρασιού, θυμίζουν λουλούδια, αρωματικά φυτά, φρούτα, μπαχαρικά, καφέ, ξηρούς καρπούς. Εκτός από τον χαρακτήρα του αρώματος προσέχουμε την ένταση και την ποιότητά του, εάν δηλαδή είναι φίνο ή απλό, πλούσιο ή αδύναμο.
Και κλείνουμε με τη γευστική ένταση. Η σοκολάτα σας πρέπει να έχει μακριά γεύση που να διαρκεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.