Τα τραπέζια του Πάσχα στα ξενοδοχεία της Αθήνας
Taverna 37, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
Σε περίπτωση που θέλετε να φάτε παραδοσιακά, αλλά με λίγη παραπάνω πολυτέλεια, τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης σας κάνουν την πρότασή τους.
Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι το ιδανικό μέρος στην Αθήνα για να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα, απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη λιακάδα με θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού. Καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, η Taverna37 θα σερβίρει ελληνικά σαρακοστιανά πιάτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος (13:00-15:00), ενώ την Κυριακή του Πάσχα, σας περιμένει ένα αυθεντικό και ελληνικό πασχαλινό γεύμα με αλμυρές και γλυκές ελληνικές λιχουδιές που δημιουργήθηκε από τον νέο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά. Για πρωινό, σας προτείνουμε το Mercato, από την Πέμπτη 13 Απριλίου έως την Τρίτη 18 Απριλίου, το οποίο μετατρέπεται σε πασχαλινό, με μυρωδάτο τσουρέκι και ζωγραφική αυγών για τους μικρούς επισκέπτες. Το Μεγάλο Σάββατο, οι επισκέπτες μπορούν να γιορτάσουν το τέλος της Σαρακοστής στο Mercato με το παραδοσιακό πρώτο γεύμα, τη μαγειρίτσα, κατόπιν αιτήματος. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή διατίθεται και μέσω του In Room Dining. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 21 0890 1000.
Το Athens Capital Hotel-MGallery Collection φέτος το Πάσχα ανοίγει τις πόρτες του και σας προσκαλεί στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου για να σας χαρίσει μια αξέχαστη πασχαλινή εμπειρία, στη διάσημη βεράντα του Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge, με την πισίνα και την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Ο Executive Chef του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, Δημήτρης Μπούτσαλης και η ομάδα του έχουν επιμεληθεί με πολλή αγάπη και φροντίδα τα πασχαλινά μενού με βασικό στοιχείο την παράδοση σε απόλυτη εναρμόνιση με τις high-end γεύσεις που έχουν καθιερώσει το Mappemonde, ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στο κέντρο της Αθήνας. Το μενού για τη Μεγάλη Παρασκευή αποτελείται από νόστιμα νηστίσιμα πιάτα με ιδιαίτερα twist, όπως σαλάτα φακές με παντζάρι, καρότο, πράσινο μήλο, φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά, ταλιολίνι γαρίδες με βασιλικό και λεμόνι και vegan μωσαϊκό με μπισκότο, κρέμα σοκολάτα και βατόμουρο sorbet. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα πρωταγωνιστές των special μενού στο Mappemonde είναι τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα: τσουρέκι, κόκκινα αυγά, αλοιφές και ελληνικοί μεζέδες, μαγειρίτσα, σιγοψημένο κατσικάκι με πουρέ από μπριάμ λαχανικών, μελιτζάνα σε γλασέ ντομάτας και ξύγαλο Κρήτης, γαρδουμπάκια, αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι. Φυσικά υπάρχουν πλούσιες χορτοφαγικές επιλογές στα πασχαλινά μενού, όπως σαλάτα με χόρτα, παντζάρι και κολοκυθάκι, λαχανικά σχάρας, πατάτες φούρνου με λεμόνι και ρίγανη, καθώς και καπνιστή πατάτα με σιγομαγειρεμένα πράσα με πεκορίνο και σάλτσα romesco. Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, 214 444 2000.
Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο GB Roof Garden θα υπάρχει διαθέσιμο ξεχωριστό μενού με νηστίσιμα πιάτα και επιδόρπια για όσους επιθυμούν ένα εκλεπτυσμένο νηστίσιμο γεύμα. Μετά την Ανάσταση στις όμορφες εκκλησίες της Αθήνας, στον 8ο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ετοιμάζεται αναστάσιμο δείπνο (από 22.30 έρως 1.00) με θέα τη φωτισμένη Αθήνα. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας σας καλωσορίζουν με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, τρυφερό μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες ενώ για επιδόρπιο ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας ετοιμάζει ένα εκπληκτικό ρεβανί Βέροιας με ινδοκάρυδο και κρέμα από μαστίχα Χίου (95 ευρώ/άτομο). Φυσικά δεν θα λείψουν το χειροποίητο τσουρέκι και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά. Την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μία παραδοσιακή αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα και καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά. Η εμπειρία θα απογειωθεί με ένα πλούσιο πασχαλινό μπουφέ δια χειρός Αστέριου Κουστούδη που περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι. Το γεύμα θα ολοκληρωθεί με άφθονα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά επιδόρπια όπως ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά παστάκια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις (120 ευρώ/άτομο, από 13.30 έως 17.00). Info: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 210 3330766.
Το NJV Athens Plaza τιμά για μια ακόμη χρονιά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα του Πάσχα με όλες τις λαχταριστές επιλογές μέσα από τα εορταστικά μενού του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα. Το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση, το μενού ανέρχεται στα 68 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει σπιτική μαγειρίτσα με μυρωδικά, τριμμένο χαρούπι με τρίχρωμα ντοματίνια με λάδι βασιλικού και ξύγαλο Σητείας, σιγομαγειρεμένο κότσι από αρνάκι γάλακτος με πέντε μπαχαρικά και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας με μελωμένες πατάτες νουαζέτ και ατομικό γλυκό και 1 φιάλη house wine. Την Κυριακή του Πάσχα, το μενού ανέρχεται στα 78 ευρώ το άτομο και περιλαμβλανει όλα τα καλά, με 4 διαφορετικές σαλάτες (χωριάτικη, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με φυλλα ρόκας, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, ψητό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας και άρωμα αρμπαρόριζας, πράσινη σαλάτα με καπνιστό απάκι, πιπεριά Φλωρίνης και κουκουνάρι) και κυρίως με ψητό αρνί με μυρωδικά, κοκορέτσι με θυμάρι και χοντρό αλάτι, κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμο, γαρδουμπάκια λεμονάτα με φρέσκια ρίγανη και φιλετάκια κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και κάππαρη, συν μια φιάλη house wine. Θα υπάρχει συνοδευτικό τζατζίκι, baby πατάτες και ψητά λαχανικά, ενώ το γεύμα θα κλείσει με mix γλυκών σε πιατέλα (τα παιδιά έως 5 ετών δεν έχουν χρέωση και έως 12 ετών έχουν 50% έκπτωση). Info: Βασιλέως Γεωργίου Α2, Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.