Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Το πιο υγιεινό και νόστιμο γλυκό του καλοκαιριού έχει ως βάση του το σταφύλι.
Yλικά συνταγής
1 κιλό σταφύλι
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
250 γραμμάρια αμύγδαλα
Εκτέλεση
Αφού πλύνετε καλά το σταφύλι, στραγγίξτε το.
Βάλτε το σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου για επτά λεπτά..
Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό.
Ξαφρίστε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό να δέσει.
Ετοιμάστε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: απλώστε τα σε ένα ταψάκι και ψήστε τα για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό.
Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, κάνουν καλό στην υγεία. Περιέχουν κάλιο, βιταµίνες Α, Β και αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και συμβάλουν στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων. Το μυστικό τους ακούει στο όνομα ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα τους και αποτελεί το «διασημότερο» συστατικό του σταφυλιού και προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς.