Ένα μήλο την ημέρα… για υγιές γαστρεντερικό
Τα μήλα κάνουν πολλές ειδικότητες γιατρού πέρα. Μια από αυτές είναι και ο γαστρεντερολόγος.
Είτε σκέτα, είτε σε σαλάτα, είτε με μέλι και κανέλα, είτε ψητά στο φούρνο, τα μήλα είναι το ιδανικό σνακ για να λάβετε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία με μια κίνηση. Εκτός από αυτό, σας δίνουν άλλον ένα λόγο για να τα αγαπήσετε, κι αυτός είναι η πεκτίνη τους.
Η πεκτίνη είναι μια διαλυτή φυτική ίνα που ενισχύει την γαστρεντερική υγεία, με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δανίας να αναφέρουν ότι στο πλαίσιο μελέτης, τα τρωκτικά που κατανάλωναν μήλα παρουσίασαν περισσότερα καλά βακτήρια στο έντερο διατηρώντας την υγεία και την ισορροπία του, σε σχέση με τα υπόλοιπα τρωκτικά.
Απ’ ό,τι φαίνεται, τα μήλα μας βοηθούν να διατηρήσουμε το ιδανικό pH για αυτά τα βακτήρια, γι' αυτό αν δεν βρίσκονται ήδη καθημερινά στο διατροφικό σας πλάνο, πάρτε τα μέτρα σας!