Πώς να φτιάξετε νόστιμη, αιγαιοπελαγίτικη μελιτζανοσαλάτα

melitzanosalata

Μελιτζανοσαλάτα για ορεκτικό ή για σνακ τώρα το καλοκαίρι

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Το καλοκαίρι, η ελληνική κουζίνα μυρίζει Αιγαίο κι αυτή η συνταγή με τις αγαπημένες μας μελιτζάνες, θα σας ενθουσιάσει.

Μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα, ό,τι πρέπει για μεζέ, τώρα που οι μελιτζάνες βρίσκονται στην εποχή τους. Μπορείτε να «παίξετε» με τις αναλογίες, ανάλογα με το πόσο καυτερή ή ελαφριά τη θέλετε.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 2 μελιτζάνες Σαντορίνης
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λιγότερο από 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1,5-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
  • Λίγες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • Μερικά καρύδια καθαρισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκες και καλοκαιρινές μελιτζάνες

Εκτέλεση:
Ψήστε τις μελιτζάνες σας για περίπου μισή ώρα, γυρνώντας τες κάθε λίγο. Για μια πιο καπνιστή γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις ψήσετε στο γκαζάκι του καφέ. Όταν ψηθούν, πάρτε τη σάρκα τους και αναμείξτε τη με το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και 1 κουταλιά γιαούρτι, σε ένα πιάτο. Πάρτε τα καρύδια σας και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Ψήστε τη φέτα σας στο φούρνο, μέσα σε αλουμινόχαρτο, μαζί με το σκόρδο (αφού το λιώσετε), λίγο λάδι και την πιπεριά, για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη στη σάρκα μελιτζάνας, μαζί με το μείγμα με το καρύδι και το γιαούρτι, όπως και τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιήστε το πιρούνι σας για να πολτοποιήσετε ό,τι χρειαστεί, έτσι ώστε η μελιτζανοσαλάτα να πάρει την τελική της μορφή και σερβίρετε.